logo
  • Email:
    info@yanghealthcenter.nl
  • Telefoon: 06-19983328

Acupuntuur

Acupunctuur is het stimuleren van energiebanen in het lichaam, waardoor het zelfgenezend vermogen herstelt.
Het inbrengen van dunne naalden in het lichaam op specifieke punten op de meridianen zorgt ervoor dat geblokkeerde energie weer vrij kan stromen, het lichaam zich kan bevrijden van ziekteverschijnselen, en de gezondheid verbetert. Door de energiebanen in het lichaam te stimuleren wordt het zelf-genezend vermogen van het lichaam hersteld.

Acupunctuur werkt niet alleen met naalden, er zijn ook diverse andere technieken beschikbaar. Zo werken wij bijvoorbeeld ook met plastic cups die vacuüm gezogen worden op de huid (cupping) en een warmtelamp (moxa). U kunt op deze pagina (iets verder naar beneden) ook meer informatie vinden over deze overige technieken.

Is acupunctuur pijnlijk?

Het invoeren van een naald in de huid is een klein prikje. Veel minder dan wat u wellicht in het ziekenhuis gewend bent, omdat de naalden veel dunner zijn (ongeveer 0.16 -0.30mm). De manipulatie van de naald kan een zwaar gevoel, een tinteling of een soort stroomschokje als sensatie geven.

Enkele voorbeelden van acupunctuur-technieken:

XieFa: Tonifiërende en versterkende techniek

BuFa: Stressverlagende en kalmerende techniek

Cupping therapie

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Zo worden cups gebruikt om de energiebanen en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijn worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.

TuiNa massage therapie

Chinese Medische massage is een uitstekende remedie tegen vele kwalen en gebreken. Door verschillende technieken te gebruiken d.m.v. kneed en perstechnieken worden de blokkades in uw lichaam opgeheven en afvalstoffen uit uw lichaam verwijderd een bewezen middel tegen spier-,rug, lichaamsstoringen, slechte stoelgang migraines, hernia en uiteraard ook geschikt voor ontspanning. De meridiaan banen en lichaamszones worden gemasseerd, met of zonder etherische olie. De keuze van de olie bepaald of b.v. een voedend, een verwarmend of verkoelend effect wordt bereikt.

Tuina Massage is ook bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan deze methode toegepast worden bij angst voor naalden. Maar ook voor stressbehandeling, sportmassage en klachten na het sporten is Chinese medische massage uitermate doeltreffend. Niet alleen voor klachten kunt u terecht. Heeft u in deze stresstijd behoefte aan een heerlijke ontspanning kom gezellig binnen of maak een afspraak. Ons potje chinees thee staat voor u klaar!

U kunt behandeling samen met acupunctuur, Chinese medische massage, cupping en kruiden volmaken en onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten bij bepaalde zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk aftrekbaar.

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een heel oude vorm van massage, waarvan het ontstaan vermoedelijk in China en India ligt. Het is een veilige manier van behandelen, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Voetreflexologie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller  afgevoerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend vermogen. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam.

Voetreflexologie kan heel goed preventief toegepast worden. Een behandeling kan tevens bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden.

Begin met chatten
Maak nu een afspraak via Whatsapp
Hallo, waarmee kan ik u helpen?