logo
  • Email:
    info@yanghealthcenter.nl
  • Telefoon: 06-19983328

Acupuntuur

Wat is acupunctuur?
Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) is een veel toegepaste geneeswijze (vooral in China) waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden

Werking van acupunctuur
De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen.
Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan.
Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.
Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Oorsprong
Traditionele culturen zoals de Chinese en de Tibetaanse en Indiase, hebben deze kunst zorgvuldig bewaard. Nu de grenzen van de Chinese cultuur voor de wereld open zijn, kunnen we die kennis hier in het westen aanwenden. Met name in deze tijd met steeds meer “leegte” beelden kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op de meer energetische therapie zoals acupunctuur.

Behandeling
De behandeling kan op maat worden gesneden. Niet alleen het symptoom, maar ook de wortel van het probleem kan worden aangepakt. Dit is een wezenlijk verschil met de meer op de chemische inhoud gerichte, westerse geneeskunde.

TuiNa therapie

Volgens de Chinese geneeskunde (TCM) wordt ziekte veroorzaakt door disbalans en blokkades in de Chi-stroom. Als deze in balans is, voel je je ontspannen en vol levenskracht.
Bij Tuina therapie wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Chi-stroom (energie van het lichaam) vrij en zonder blokkades door het lichaam kan stromen.
Met een TuiNa therapie kunt u dus ontspannender worden, veel levenskrachten krijgen en verlichting voelen voor klachten als vermoeidheid, stress, slaapproblemen, spierklachten (stijfheid, pijn), gewrichtsklachten (pols, elleboog, nek, schouder, rug, heup, knie, enkel, enzovoorts).
Middels deze therapie is het ook mogelijk een therapeutische behandeling te krijgen. Als u in de praktijk bent wordt besproken welke behandeling het beste bij u op dit moment past.

Chinese kruiden

De traditionele Chinese geneeskunde heeft een erg lange geschiedenis in China. Tijdens het zoeken naar voedsel hadden onze voorouders ontdekt dat sommige planten eetbaar waren, en andere bracht weer verlichting bij ziektes.
Duizenden jaren lang bestudeerden Chinese dokters naar de werking ervan in de praktijk. Tegenwoordig bevestigen experts binnen en buiten China dat Chinese kruiden effectief en veilig zijn tegen verschillende soorten ziektes.

Cupping therapie

Cuppen oftewel vacuümtherapie is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen. Door deze bollen te verhitten wordt het zuurstof weggehaald. De bollen worden vacuüm vastgezogen aan de huidoppervlakte. Het effect hiervan is betere doorstroming in de spieren en weefsels. Bepaalde meridiaan punten worden hierdoor gestimuleerd. Omdat met deze behandeling de afvalstoffen naar de oppervlakte worden getrokken, kan het lichaam zich beter hiervan ontdoen. Als de behandeling klaar is zijn op de plekken waar de bollen vast zaten rode en/of diep paarse plekken te zien. Dit is een normaal. De plekken verdwijnen na een paar dagen. De behandeling doet geen pijn, maar het kan wel ongemakkelijk voelen door de samengetrokken huid.

Begin met chatten
Maak nu een afspraak via Whatsapp
Hallo, waarmee kan ik u helpen?